Inspiration från runt om i världen

Postad av: SmartSthlm,

- Varje dag flyttar det in ungefär en busslast med människor till Stockholms stad. Det ställer krav på att vi tänker innovativt och använder ny teknik för att underlätta vardagen för de som bor och verkar här, säger Ann Hellenius, som talade om digitalisering och smarta städer på onsdagen.


Arbetet med att göra Stockholms stad smartare och mer uppkopplad handlar om att förbättra livskvaliteten för medborgarna med fortsatt hög nivå av demokratisering och innovation. Det var också temat för Volvo ITs inspirationsseminarium.

Ann Hellenius öppnade seminariet med att tala om visionen för Stockholms stad som världens smartaste stad följt en global utblick och inspirerande exempel från Sara Öhrvall, internationell föreläsare, digital rådgivare och analytiker. Sara berättade bland annat om vad en smart stad kan innebära i olika delar av världen – och att man måste våga prioritera innovation.

- Det märks att intresset för smarta städer är stort, både i Sverige och internationellt. Jag hoppas att deltagarna idag blev lika inspirerad som jag av att lyssna på Sara Öhrvalls fängslande och intressanta perspektiv på det digitaliserade samhället, säger Ann Hellenius.

 

Kategori: Utbildningsförvaltningen Stockholm stad


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments