Visionen för e-hälsoarbetet: Bäst i världen 2025

Postad av: SmartSthlm,

Regeringen och SKL har enats om en vision för att bättre ta tillvara på digitaliseringens möjligheter för att främja en jämlik hälsa och välfärd. Det stod klart i slutet av förra veckan. Stockholms stad deltar i arbetet som är en viktig del i att utveckla den smarta staden.

Visionen utgår från att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter för att främja en jämlik hälsa och välfärd, liksom delaktighet och att ta tillvara på enskildas resurser. Det är ett arbete Stockholms stad deltar i och en viktig del i att utveckla den smarta staden.

– Digitalisering är en förutsättning för att vi i kommuner, landsting och regioner ska kunna förändra våra arbetssätt och klara av att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet även framöver. Med digitala verktyg kan vi flytta vård, stöd och omsorg närmare invånarna och ge människor ökad självständighet och delaktighet. Det är också bra att visionen omfattar både hälso- och sjukvård och socialtjänst, det ger oss möjlighet att gemensamt tillgodose den enskilda människans behov, säger Anders Henriksson, 1:e vice ordförande i SKL.

Läs mer här.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments