Den smarta staden bygger vi tillsammans

Postad av: SmartSthlm,

Det är stockholmarnas behov, intressen och möjligheter som ska vägleda utvecklingen mot den smartare staden. Dialogen med stockholmarna för att kartlägga behov och önskemål är därför central i utvecklingen.

Som ett av stegen för att förstå hur kan Stockholm kan bli smartare bjöd vi in ett 20-tal stockholmare, i alla åldrar och från olika delar av staden, till Stadshuset. CIO Ann Hellenius och CTO Stefan träffade gruppen för att tillsammans diskutera behov och nya lösningar.

De deltagande diskuterade i grupper vilka  möjliga lösningar de vill se i den än smartare staden.

CIO Ann Hellenius pratar med ett gäng unga stockholmare om hur staden kan bli smartare. I den yngsta gruppen handlade lösningarna mycket om skola och hur läsplattor och smartphones kan användas mer i undervisning samt även för att ge påminnelser om läxor. Ett önskemål var att använda Minecraft mer i matteundervisningen.

CTO Stefan Carlson diskuterar idéer med en av grupperna. Det handlade om allt ifrån digitala lösningar för att engagera sig mot segregationen till lyktstolpar med laddningsmöjligheter.

Ett spännande och givande möte som gav många bra förslag och idéer till strategin för Stockholm som smart och uppkopplad stad.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments