Bandhagshemmet finalist i Guldlänken

Postad av: SmartSthlm,

Guldlänken, The Swedish eGovernment Awards, premierar innovativ förnyelse inom alla delar av offentlig verksamhet, i år med särskilt fokus på mod i förändringsarbetet. Bidragen innehåller en spännande provkarta på olika former av innovation inom det offentliga Sverige. Nu har tre finalister utsetts och en av dem är Bandhagshemmet i Stockholms stad för sitt projekt  Smartare möten. Såhär skriver juryn i sin motivering:

”Bandhagshemmet, som drivs av Stockholms stad, är ett stödboende för män och kvinnor med beroendeproblematik och/eller psykiska funktionshinder. Genom ett samarbete med Funka, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa och KTH har man undersökt möjligheterna att använda modern teknik för att åstadkomma förbättringar.

De boende kan ha ända upp till 200 olika möten med olika offentliga funktioner per år, och tyvärr upplevs många av mötena som meningslösa eller ineffektiva. Inställda och dåligt genomförda möten leder till onödigt mänskligt lidande och till ineffektiv verksamhet. Även i övrigt finns många hinder i de boendes vardag som Bandhagshemmet och deras partners kreativt arbetar för att undanröja med nya metoder och verktyg. 

Erfarenheterna utgör en bra grund för fortsatt utvecklingsarbete inom Stockholms stads socialtjänst. Om man lyckas undanröja en del hinder som har med juridik och attityder att göra så blir digitala möten och annat som man arbetar med en stor vinst både för de boende, för socialtjänsten och för samhället.

Juryn ser ett stort mod hos de inblandade aktörerna när det gäller att ge sig på en utmanande och komplex problematik där man på mycket innovativa sätt använder olika digitala verktyg för att stödja dessa människor. Utvecklingen befinner sig fortfarande i ett relativt tidigt skede men de positiva effekterna är tydliga och juryn är övertygad om potentialen för fortsatt utveckling och spridning av lösningar som möter en stor samhällsutmaning.” 

Den 26 maj utses vinnaren på konferensen Offentliga Rummet, som i år genomförs i Malmö.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments