Stockholms stad årets Twitter-kommun

Postad av: SmartSthlm,

Stockholms stad har fått ännu en glädjande utmärkelse för arbetet med digitala kanaler.

Stockholms stad är årets Twitter-kommun. Det tycker kommunikationsbyrån Kreafon. Det är bland Sveriges 135 kommuner med aktivt stadsövergripande konto som Stockholms stads konto har utsetts till det bästa.

Motiveringen till utmärkelsen är: ”Med ett innehåll som uppenbarligen uppskattas och delas så har den här kommunen verkligen gjort Twitter till sin kanal. För överlägset mest antal följare gratulerar vi Stockholms stad!”

I dag har kontot @stockholmsstad cirka 42 500 följare. Näst flest följare har Malmö med cirka 8 500 följare. På kontot, som sköts av stadsledningskontorets kommunikationsenhet, sprider staden nyheter om verksamheter men svarar också på frågor om alltifrån cykling till simhallar och förskoleansökningar.

– En viktig anledning till att vårt Twitter-konto går bra är att vi får hjälp att svara på stockholmarnas frågor av alla andra förvaltningar och bolag, säger Malin Marcusson, kommunikatör på stadsledningskontoret.

Kategori: Okategoriserade


1 kommentar

  1. Johannes Söderlubd

    Stort grattis! Välförtjänt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments