Open Stockholm Award 2016 är här!

Postad av: SmartSthlm,

Idag öppnar den internationella tävlingen Open Stockholm Award 2016. Temat för årets tävling utgår ifrån stadens vision 2040 om att bli världens smartaste stad. Innovatörer, startups, entreprenörer och studenter från hela världen bjuds in. Tävlingsdeltagarna ska med hjälp av stadens öppna data utveckla innovativa och digitala tjänster som kan göra Stockholm bättre och smartare för alla de som bor, verkar eller vistas här. Finalister bjuds in till final i januari 2017 för att presentera sina lösningar. Vinnarna koras under finalen och får dela på 100 000 kr.

Nytt för i år är att Stockholms stad även kommer att anordna hackathons för att hjälpa deltagare att utveckla sina lösningar. Ett hackathon är ett tillfälle då deltagare samlas för att tillsammans, i grupper, utveckla mjukvara eller hårdvara under en bestämd tid. Det första hackthonet hålls i samband med konferensen IoT for real den 22 juni, för mer information se iotforreal.se

Läs mer om tillgänglig öppen data om Stockholm
Mer information om årets tävling

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments