Spännande möten i Malmö

Postad av: SmartSthlm,

Hur låter det här som teman för utbyte med dina kollegor i digitaliseringsbranschen:

Tankeväckande, eller hur? Det här är bara några av temaspåren vid konferensen Offentliga Rummet den 25-27 maj i Malmö. Dit kommer många av oss som jobbar med verksamhetsutveckling och digitalisering i kommuner, landsting och statliga myndigheter.

Förutom intressanta presentationer och seminarier bjuder Offentliga Rummet på gott om tillfällen att knyta kontakter med kollegor runt om i landet. Även om Stockholms stad ligger långt fram i många avseenden finns det alltid någon som är mer snabbfotad och innovativ inom ett enskilt område att inspireras av. Det ska bli kul att upptäcka hur andra gjort för att dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

Extra roligt i år är att projektet Smartare möten som bedrivits på Bandhagshemmet kommit till final i Guldlänken. Projektet har försett de boende på Bandhagshemmet med olika digitala hjälpmedel för att de lättare ska kunna kommunicera med handläggare och vårdpersonal. Om man bor på Bandhagshemmet har man ett missbruksproblem och dessutom ett eller flera funktionshinder, ofta kognitiva. Det gör att man kan ha väldigt många möten, ibland ända upp till 200 per år. Det skulle vara svårt för vem som helst att hålla reda på vad som sas på förra mötet, och om man dessutom har lite svårt att komma ihåg saker blir det nästan omöjligt. Projektet har visat att relativt enkla hjälpmedel som väckningsappar och pennor med inspelningsfunktion kan vara till stor nytta för den här målgruppen.

Jag håller tummarna för Bandhagshemmet och ser verkligen fram mot att träffa kollegorna på konferensen!

Anders Häregård

Verksamhetsstrateg på Avdelningen för digital utveckling

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments