Stockholms stad på Change Makers Forum

Postad av: SmartSthlm,

Ericsson firar 140 år och var ett av de första företagen som lade grunden till det svenska teleundret. En del av firandet gick i torsdags av stapeln som ett Change Makers Forum med fokus på smarta städer. Stockholms stads avdelning för digital utveckling var på plats.

Under eftermiddagen diskuterades möjligheter som följd av digitaliseringen och hur innovation och den pågående transformationen kommer till nytta för företag, individer och samhället.

Stockholms stads CIO Ann Hellenius deltog både som jurymedlem, föreläsare och paneldeltagare. Avdelningen för digital utveckling var dessutom representerad av bland annat Stefan Carlson, CTO, Christer Forsberg Philip, CDO och Anette Brifalk, chef för stab och digital kommunikation.

Under eftermiddagen utsågs vinnaren av Ericsson Innovation Awards 2016 – SoundVision som tagit fram en mobil enhet som omvandlar tredimensionell rumslig information till ljud, så att synskadade personer kan navigera i sin omgivning på ett effektivare sätt.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments