Stockholm satsar på framtiden och fler programmerare

Postad av: SmartSthlm,

Programmerare blivit det vanligaste yrket och efterfrågan på skickliga talanger inom detta område är stor. Denna snabba utveckling ställer helt nya krav på utbildningssystemet i sin helhet – från förskola, via grundskola och gymnasium till högskolor och universitet. Stockholm vill hänga med i den utvecklingen och försvara sin position som en av världens smartaste städer. För att lyckas med det är tillgången till personer utbildade inom datavetenskap och digital produkt- och tjänsteutveckling avgörande. Staden har därför tillsatt en programmeringskommission som ska bidra till att fler skolbarn ska förstå programmering samt hur digitala produkter och tjänster fungerar.

Skolborgarrådet Olle Burell är ordförande i kommissionen och stadens utbildningsdirektör Tony Mufic liksom it-direktör Ann Hellenius är två av ledamöterna i kommissionen tillsammans med Maria Rankka, Karl Alfredsson, Cecilia Brinck, Emelie Dahlström, Fredrik von Essen, Fredrik Heintz, Lena Lindblad Petersen, Martin Lorentzon, Linda Mannila, Karin Nygårds, Johan Törnroth, Patrick Vestberg, Milena Vilcinskaite och Dag Wolters.

Programmeringskommissionen ska under en tvåårsperiod ta fram ett antal förslag och rekommendationer. Målet är att genom Stockholms stads skolor öka både den generella digitala kompetensen och den mer specifika kompetensen inom programmering, som gör att vi får ännu fler utbildade programmerare såväl som andra experter inom digital produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer här.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments