Digitaliseringen kräver samarbete och innovation

Postad av: SmartSthlm,

”Vi behöver hitta ett sätt att agera inom ett ekosystem. Vi behöver partnerskap och att öppna upp,” förklarade stadens CIO Ann Hellenius under morgonens Almedalsseminarium arrangerat av Telia på temat ”Från egosystem till ekosystem”.

Att digitaliseringen och allt hårdare global konkurrens idag ställer nya krav på såväl näringsliv som offentlig sektor var tesen som Ann Hellenius, Charlotte Brogren, GD Vinnova och Rickard Damm, Innovationschef Telia Company samlades för att diskutera efter ett föredrag av Spotifys innovationschef Sofie Lindblom.

- Vi lever i en värld som förändras och som förändras fortare än någonsin. En värld som inte är organiserad efter fakulteter eller departement, sa Charlotte Brogren under sin inledning för att visa på att digitaliseringen kräver en gränsöverskridande ansats och samarbeten.

Just att bryta gränser var ett genomgående tema under samtalet.

- En smart stad kan man inte bygga i silos, vi måste gå över de ordinarie organisationsstrukturerna. När vi nu tagit fram en strategi för Stockholm som en smart och uppkopplad stad har vi redan i startfasen tagit med akademi, näringsliv och medborgare. Vi måste förstå varandras agendor och strategier. Vi ska inte vara så rädda för att verkligen sätta oss in i varandras situationer. Jag vill ju jobba med partnerföretag som verkligen förstår stadens utmaningar, förklarade Ann Hellenius under seminariet som var det näst sista under Almedalsveckan för Stockholms stads avdelning för digital utveckling.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments