Trött på sommarvärmen? Anmäl dig till Open Stockholm Award

Postad av: SmartSthlm,

Foto: Elias Ljungberg

I början av juni gick Smart City Sprint Hack av stapeln men tävlingen Open Stockholm Award #1 pågår ända fram till den 17 augusti.

Innovatörer, startups, entreprenörer och studenter med flera  bjuds in till den internationella tävlingen för att med hjälp av Stockholms stads öppna data skapa en digital tjänst, så som en app, webbtjänst eller produkt. Målsättningen för tjänsten bör vara att göra Stockholm bättre för de som lever, bor eller vistas här.

Vinnarna kommer att dela ett pris på 100 000 kronor.

Kommuner och myndigheter samlar in och bearbetar dagligen mängder av information. Öppen data skapar insyn och delaktighet då det blir enklare för enskilda att söka efter specifik information och analysera den efter sina egna förutsättningar.  Öppen data förbättrar också förutsättningarna för tillväxt genom att privata företag får tillgång till offentliga data som de kan använda i sin tjänsteutveckling. Stockholms stad tillhandahåller en tredjedel av all öppen data från svensk offentlig sektor.

Läs mer här.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments