Gamers och forskare löser transportfrågor i spelversion av Norra Djurgårdsstaden

Postad av: SmartSthlm,

(Klicka för större bild)

Ett tjugotal forskare och gamers strålar i helgen samman på en workshop för att gemensamt försöka hitta lösningar på hur Norra Djursgårdsstaden i framtiden kan bli en stadsdel med enbart fossilfria transporter.

Till sin hjälp har de en komplett modell av Norra Djurgårdsstaden uppbyggd i stadsbyggnadsspelet Cities: Skylines.

- Vi hoppas få fram ett antal goda idéer för hur Norra Djurgårdsstaden kan bli fossilfritt avseende transporter. Sedan vill vi också testa hur det fungerar att använda Cities: Skylines för stadsplanering och medborgardialog, säger Jörgen Hallström, presschef på Svensk Byggtjänst, som tillsammans med Stockholms stad och spelutvecklarföretaget Paradox Interactive arrangerar workshopen.

Workshopen kommer gå av stapeln i Stockholms stads kontor i Norra Djurgårdsstaden nu på lördag och söndag. Då kommer ett tjugotal gamers och forskare, merparten från KTH, att gå in i spelversionen av Norra Djurgårdsstaden för att tillsammans försöka hitta fungerande lösningar till hur alla transporter i stadsdelen kan göras helt fossilbränslefria.

(Klicka för större bild)

Cities: Skylines från svenska Paradox är ett av de mest populära stadsbyggnadsspelen med över två miljoner sålda licenser. Inom ramen för ett projekt kallat Mina kvarter har Svensk Byggtjänst låtit gamers bygga upp en komplett modell i spelet av hela Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas just nu största stadsbyggnadsprojekt. 12 000 bostäder och 35 000 arbetsplatser planeras i stadsdelen som byggs med särskild miljöprofil.

Flera byggnader i spelversionen, exempelvis de stora gasklockorna, följer ganska exakt de riktiga ritningarna, medan annan bebyggelse representeras av förenklade standardmoduler.

- Modellen av Norra Djurgårdsstaden i Cities: Skylines som ska användas under workshopen är verkligen bra, tycker Susana Meza Graham, vice vd på Paradox Interactive.

Här kan du se ett youtube-klipp inifrån Cities: Skylines-versionen av Norra Djurgårdsstaden.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments