Här laddar studenterna för Stockholms öppna data-hack

Postad av: SmartSthlm,

Nu är uppladdningen inför Open Stockholm Hack på lördag i full gång. Igår samlades deltagarna  till ett förberedande pre-hack. De fick spåna fritt kring stockholmarnas framtida behov av digitala tjänster. Och de fick höra mer om bakgrunden till Stockholms stads plan att bli världens smartaste stad.

- Ni kan hjälpa oss att bli världens smartaste stad, uppmanade Stefan Carlson, Stockholms stads Chief Technical Officer, efter att ha redogjort för bakgrunden till Stockholms stads smart stad-strategi.

Pre-hacket på Openlab på KTH var en uppvärmning inför lördagens Open Stockholm Hack, evenemanget där nio lag på bara en dag ska ta fram exempel på framtidens digitala tjänster i Stockholm stad. Tjänsterna byggs till stor del av öppna data för Stockholms stads öppna data-portal Open Stockholm.

- De tjänster som ni tar fram under den här dagen behöver inte vara färdigkodade och körklara appar. Men ni måste kunna övertyga de tekniska experter som finns på plats under Open Stockholm Hack, att tjänsten är teknisk möjlig att realisera, förklarar Ola Möller, coach på Open Stockholm Hack, för deltagarna.

Deltagarna fick också en genomgång av Stockholms stads utbud av öppna geografiska data som utvecklare får använda i sina tjänster.

Open Stockhom Hack arrangeras av Openlab i samarbete med Stockholms stad. Helgens hackathon ingår som en fristående del i Stockholms stads pågående öppen data-tävling Open Stockholm Award. Tävlingen går i mål strax efter årsskiftet. Då utses de två bästa tjänsterna som utvecklats inom ramen för tävlingen. Vinnarna får dela på 100 000 kronor i prispengar.

Nu under hösten pågår, förutom helgens hack, en deltävling där uppgiften är att ta fram nya digitala tjänster för Stockholmarna på temat demokratiskt och social hållbarhet. Deltävlingen är öppen för anmälningar fram till den 24 november.

 

 

 

 

 

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments