Digital Demo Stockholm lyfts på konferens för kunskapsintensiva regioner

Postad av: SmartSthlm,

Om ett par veckor står Stockholm och Uppsala värdar för konferensen UniverCITY där ett flertal tillväxtregioner i världen ska diskutera hur kunskapsdrivna regioner och städer kan utveckla kunskap och kompetens genom samverkan med lärosäten och näringsliv. Till konferensen kommer representanter från bland annat Washington, Seattle, Barcelona, München, Helsingfors och japanska Fukuoka.

Syftet med konferensen är att storstadsregionerna ska utbyta goda erfarenheter kopplade till regional utveckling. Arbetet i UniverCITY sker bland annat genom att jämföra data och indikatorer, men även genom att samla regionerna vartannat år för en konferens på ett tema som är kritiskt för regionernas tillväxt och utveckling.

Stockholm och Mälarregionen är en internationellt framgångsrik kunskapsregion. En stark orsak till detta är just det nära samarbetet mellan olika aktörer. Därför kommer Stockholm att under konferensen att lyfta fram Digital Demo Stockholm som ett unikt sätt att samarbeta mellan politik, akademi, forskning och näringsliv.

Digital Demo Stockholm är ett långsiktigt åtagande från de medverkande parterna om att samverka för att med befintlig och ny digital teknik hitta lösningar på samhällsutmaningar. Målet från Stockholms sida är att nå visionen om ett Stockholm för alla: ett demokratiskt, ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart Stockholm. Digital Demo Stockholm presenterades i våras. Förutom Stockholms stad ingår ABB, Ericsson, Scania, Skanska, Vattenfall och forskare på KTH i samarbetet.

- Stockholm har mycket goda förutsättningar att bli den stad i världen som bäst utnyttjar digitaliseringens möjligheter för att göra livet enklare och bättre för sina medborgare, anhöriga, företagare och besökare. Digital Demo är ett viktigt initiativ för att nå dit och vi ser fram emot att ta del av de andra städernas framgångsrika initiativ, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.

 

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments