Ny video från Open Stockholm Hack

Postad av: SmartSthlm,

Här är en ny video från Open Stockholm Hack på Openlab tidigare i höstas. Open Stockholm Hack är en del av Open Stockholm Award, tävlingen där utvecklare från hela världen utvecklar morgondagens digitala tjänster i Stockholms stad. Tjänsterna ska – helt eller delvis – vara byggda med öppen data från Stockholms stads portal Open Stockholm.

För titta på videon klicka här.

Vid hacket i höstas var uppdraget för de 40 deltagarna, de flesta it-studenter, att under loppet av en enda dag ta fram nya digitala tjänster på temat demokratisk och social hållbarhet.

Slutresultatet blev bland annat en app för Stockholms cyklister där rutten uppdateras realtid i takt med att trafikintensitet och luftkvalité ändras under cykelturen. Och en annan app som matchar ihop nyanlända och svenskar i bokklubbar kring specifika boktitlar.

Den sista av årets deltävlingar i Open Stockholm är Award är öppen för anmälningar fram till den 24 november. Anmäl dig här.

Kategori: Okategoriserade


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments